Výchovný koncert


U nás na malém městě jménem Bílovec bylo jen divadlo, takže do koncertní síně jsme se nedostali. De fakto jsme tedy nikdy nenavštívili nějaké velké těleso, nebo třeba operu. To nás minulo, ale na koncerty klasického kvarteta jsme občas museli. Nedá se říci, že by nás to tehdy nějak kulturně obohatilo, protože jsme to využili spíše pro různé vtípky a řádění všeobecně. Když jsme byli malí tak proto, že nás to prostě nebavilo a když jsme byli starší, tak tu byla jiná hudba. Ta zakázaná a ta přece jen chutnala lépe. Poslouchala se skupina Kiss, Uriah Heep, Abba, Roling Stones a já si už nepamatuj co ještě. Nějaký Vivaldi nás zajímal jen proto, že jsme se mohli ulít ze školy.

hudebníci

Myslím si, že na takovou hudbu musí být věk. Nebo, jinak řečeno, že na ní musí člověk věkově vyzrát. Teprve pak bude schopen ji vnímat. A také náležitě ocenit. Ne, že bych na koncerty v současnosti chodil, ale občas si nějakou vážnou hudbu poslechnu. Celé dvě hodiny bych to však nedal. Pokud však mají lidé na takovou hudbu chuť a náladu, jistě si ji mohou vychutnat jak doma, tak i někde v nějakém koncertním sále, nebo přímo síni. Například španělská synagoga koncert, to už je asi co říci. Špatný slovosled předešlé věty je dán tím, že jde odkaz a proč to tak je se dočtete na konci článku.

koncertní síň

Pokud někdy budete mít možnost a víte, že by se vám to líbilo, tak proč nějaký koncert nenavštívit. Chce to jen udělat si čas, pěkně se obléknout, protože v kraťasech do práce by vás tam nepustili a vyrazit. Zcela jistě ty možnosti máte. Asi ne přímo do synagogy, ale jistě se ve vašem městě najde něco jiného. Pokud ne, tak to máte smůlu a musíte cestovat jinam. Nu a pokud byste se přece jen rozhodli pro tu synagogu, tak si můžete ihned zakoupit lístky. A to právě přes onen špatný slovosled psaný jinou barvou. Klikněte na něj a můžete si vstupenky objednat.